Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Aluinvent DVTK

DVTK Facebook: Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Aluinvent DVTK Miskolc . Az ellenfél a szlovák bajnokság 8. helyezettje a Cassovia Kosice volt. A mérkőzésen mind a 14 felnőtt keretben játszó játékos pályára lépett. Érdekesség, hogy a vendégeknél Jassova és Timkova is összeszedte az 5. hibáját, előbbi már a második negyed derekán, de megegyezés szerint tovább játszhattak, és végül Jassova 12 faulttal fejezte be a találkozót.

Tímea Czank

Tímea Czank

Lepattanoblog: “Látni lehetett , hogy nincs teljesen összeszokva a csapat. Egy erősebb ellenfél véleményem szerint nagyon megszorongatta volna a DVTK-t. Vannak hibák, lehet elemezni. Az irány jó és az a lényeg. A Cassovia Kosice csaptának minden elismerésem. 9 emberrel kiáltak és játszottak, volt pár jó megmozdulásuk.


Aluinvent DVTK Miskolc – Cassovia Kosice 90-35 (24-11, 34-10, 18-7, 24-7)
Miskolc Generali Aréna 400 néző Vez.:Földházi, Hegedűs, Domán
Aluinvent DVTK Miskolc: Czank 9/3, Rasheed 8, Bálint 5/3, Brewer 16, Horti 6- csere: Jovanovic 10, Horváth B. 14/12, Bach 1, Szabó P. 7, Arad, Kalocsai, Bartucz, Sikora 3, Szécsi 11
Vezető edző: Maikel Lopez, edzők: Ambrus Erzsébet, Fodor Csilla
Cassovia Kosice: Timkova 7/3, Desatnikova 4, Filickova 4, Moncekova, Jassova 11- csere: Bilikova 2, Sedláckova, Tomkova 3, Filickova 4
Vez. edző: Dragan Ristanovic
Az NBI amatőr bajnokságban szereplő Aluinvent DVTK Miskolc U23 is lejátszotta első felkészülési találkozóját a felnőttek előtt:
Aluinvent DVTK Miskolc U23- Cassovia Kosice Junior 86-32 (21-9, 19-14, 24-7, 22-2)
Miskolc Generali Aréna 120 néző Vez.:Dr. Mészáros, Lónáth
Aluinvent DVTK Miskolc U23: Juhász F. 2, Bach 30, Sikora 9, Arad 15, Bartucz 11 – csere: Kalocsai 6, Vukicevic, Kostyó, Kundráth 4, Benkő 2, Papp Sz. 3, Miklós 3, Tihor, Bakos
Vez. edző: Ambrus Erzsébet

Forrás: facebook

Wbasket.hu: Az Aluinvent DVTK magabiztos győzelemmel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát. Maikel Lopez együttese 90-35-ös győzelmet aratott a kisebb kassai csapat a Cassovia Košice ellen.

 

 Aluinvent DVTK Miskolc - Cassovia Kosice 90-35, 2015.09.04

Aluinvent DVTK Miskolc – Cassovia Kosice 90-35, 2015.09.04

A DVTK első felkészülési mérkőzése előtt még beszédtémát adott Ivory Crawford távozása. Összességében azonban elmondható, hogy szerencsésen alakult a helyzet, hiszen Crawford nem követte el azt a hibát, amit sok elsőéves amerikai itt Európában. Nevezetesen, hogy bár hamar megszületik a döntés a hazautazásról, ennek bejelentését azonban sokan akár az első vagy a második tétmeccsig elhúzzák, ezzel igen nehéz helyzetbe hozva fogadó klubjukat. A beharangozónkban is kiemelte kollégánk, hogy bőven van idő megfelelő pótlást keresnie a szakmai stábnak.

Ami magát a találkozót illeti, a Cassovia Košice visszatérő vendég itt Miskolcon és a korábbi évekhez hasonlóan most is elmondható, hogy a két klub egészen más lehetőségekkel rendelkezik, más célokért küzd saját bajnokságában. Ennek megfelelően gyorsan nagy különbség mutatkozott. A félidőben már 38 ponttal vezetett Maikel Lopez együttese. A debütáló játékosok közül a kezdőben kapott helyet Alyssia Brewer és Horti Dóra is. Mindketten jó benyomást tettek, az amerikai légiós a mezőny legeredményesebbje lett a 16 pontjával. A harmadik új igazolás Tina Jovanovic jól szállt be a padról és 10 egységig jutott.

Lepattanoblog: “Öröm volt látni, hogy mindenki lehetőséget kapott lopez edzőtől.” a szerk

Maikel Lopez sokat variálta csapatát. A magyar magból külön kiemelendő Horváth Bernadett, aki csigolyasérülése után remekül mozgott és négy triplája is utat talált a gyűrűbe. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a csapatok megállapodása értelmében ezen az estén nem volt kipontozódás. A szlovák együttes legrutinosabb játékosa Katarína Timková például több, mint 10 faulttal zárta az összecsapást. Az Aluinvent DVTK végül 90-35-ös sikert aratott. A felkészülési meccsek sorozata jövő héten szombaton az Arad ellen folytatódik.

Eredmény

Aluinvent DVTK Miskolc – Cassovia Košice 90-35 (24-11, 34-10, 18-7, 24-7)
Az Aluinvent DVTK pontszerzői: Czank 9/3, Rasheed 8, Bálint 5/3, Brewer 16, Horti 6, Jovanovic 10, Horváth B. 14/12, Bach 1, Szabó P. 7, Sikora 3, Szécsi 11

Képek forrása: DVTK Facebook

Kategória: Egyéb
Címke: , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás