Lejátszotta első nyilvános felkészülési mérkőzését a PEAC-Pécs együttese is.

Wbasket:  Ahogy a felvezetőnkben kiemeltük, a PEAC-Pécs a műtéten átesett Raksányi Krisztina és Kiss Virág nélkül készült az összecsapásra. Roberto Hernandez együttese azonban így is viszonylag hamar nagy előnyre tett szert a nem túl acélos riválisa ellen. Az első negyed hajrájához közeledve már 20-11-re mentek a pécsiek, akiknél az új légiósok közül szép megmozdulásokkal emelkedett ki Dragana Stankovic és a ponterős spanyol szezon után érkező Robyn Parks.

Az első negyed végére ugyan 23-18-ra felzárkózott a kolozsvári együttes, de a második szakaszban gyorsan nőtt a különbség. Nyáron a PEAC-Pécs honlapján Hernandez bemutatkozó nyilatkozatába is sikerült befűzni a klubbal már szinte összenőtt „fiatal és tehetséges csapat” kifejezést, de a spanyol szakember valóban sokat próbálgatta a helyi fiatalokat. Raus Vivien triplájával nőtt 10 pont fölé a különbség, de remekül szállt be a félidő hajrájában Szűcs Réka, aki ezután a második 20 percben sok lehetőséget kapott a bizonyításra és ezzel élt is. Kaposi Pálma pedig ismét bizonyította, hogy akár húzóemberként is számolhatnak vele. Különösen alacsonyabb szerkezetű gárdák ellen.

A félidőben 50-31-re vezetett a PEAC, melynél ekkor Stankovic és Parks is 8-8 pontnál járt. A montenegrói Snezana Aleksic pedig profiként annyit tett bele ebbe a meccsbe, amennyit a felkészülés ezen időszakában egy légiósnak bele illik. A második félidőben Stankovic mezőnykosarat nem szerzett és ki is pontozódott, de Parks-nak még akadtak szép megmozdulásai. Roberto Hernandez azonban elsősorban a tavalyi évhez képest jelentősen felfrissített magyar magot próbálgatta. Zele Dorina, Czirják Noémi, Bozóki Bettina, Gorjanácz Ágnes és a visszatérő Fűrész Dia bőven kapott lehetőséget több szerepkörben is. A PEAC-Pécs az előnyét a harmadik negyed végére 20 egység fölött állandósította és végül magabiztosan nyert 94-68-ra.

Forrás: Wbasket.hu

 

 

Kategória: Egyéb
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s