Lemaradt az Eb-ről, de marad a DVTK-ban Horváth Bernadett

Czank Tímea, Horváth Beradett, Bálint Réka, Rasheed Rita

 Boon.hu: A magyar U20-as leány kosárlabda-válogatott csütörtökön este Spanyolországban megkezdte szereplését az Európa-bajnokságon (a nyitónapon a csehek elleni összecsapást 61-59-re megnyerték a mieink), és miközben ők meccset játszottak, a korosztály egyik legjobbja, a sokszoros utánpótlás-válogatott,Horváth Bernadett Miskolcon töltötte a napját.

Elterült a földön

– Nem mondom, hogy nem szeretek Miskolcon lenni, de jobb lenne Spanyolországban, elsősorban azért, mert ez azt jelentené, hogy egészséges vagyok – válaszolta érdeklődésünkre Horváth Bernadett, aki arról, hogy miért nincs a többiekkel a következőket mondta: – Annak rendje és módja szerint május végén én is elkezdtem a felkészülést az U20-as válogatottal, Budapesten, Pasaréten. Viszont rögtön az első héten összeszedtem egy légúti hurutos gyulladást, emiatt másfél hetet kihagytam. De ez még hagyján, mert jött az osztrákok elleni mecc­s, amelyen éppen akartam dobni egy ziccert, miközben kilöktek a palánk alól. Elterültem a földön, és nagyon megütöttem magam. Bár utána még játszottam, és másnap is, szintén az osztrákok ellen, annak ellenére, hogy a két összecsapás közötti estén azért fájdogált a hátam. Aztán folytattam az edzéseket, mert szerettem volna ott lenni az Eb-n, de egyre inkább azt éreztem, hogy fáj, fáj, fáj. Úgyhogy orvoshoz mentem, ám a röntgen nem mutatott ki semmit.

Kezelés alatt Horváth Betti – © Fotó: Kozma István

Mivel a fájdalom maradt, mentünk tovább, Budapesten, a Honvéd kórházban is jártam, ahol a vizsgálatok közepette a Miskolcon készült MRI-felvételt is megnézték. És ezen az látszik, látszott, hogy a 3-as, 4-es, 5-ös csigolyám zárólemez-repedése, amelyet még a Magyar Kupadöntőn szenvedtem el, összeforrt, de úgy néz ki, mintha egy konzervdobozra rá lenne taposva, be van horpadva. Ennek részben az oka, hogy túl korán kezdtem el a mozgást, mert nagyon akartam játszani a bajnoki döntőben. Viszont a nagyobb baj az volt, hogy nem tudtam kezelésekre járni a betegségem, és az újabb sérülésem miatt, amin pedig részt vettem Budapesten, az nem volt olyan, mint itt, Miskolcon. Úgyhogy azért vagyok most itt, hogy gyógyuljak.

Hirtelen mozdulatoknál

Horváth Bernadett kezelésekre, gyógytornára és úszni jár.

– Második hete, hogy itt vagyok, Kató Csabakezelésein veszek részt, de az alap az, hogy pihennem kell, nem csinálhatok mindent – mondta a fiatal irányító, majd így folytatta: – Úgy érzem, javul az állapotom, az aktív tornát, ami kíméli a gerincoszlopomat, már elkezdhettem, erőnléti edzőnktől, Fodor Csillától is kaptam erősítőprogramot, az izmaimat mozgatom ezzel. Fájdalmat csak akkor érzek, ha hirtelen mozdulatokat teszek, így ezeket egyelőre kerülöm. De nagyon úgy tűnik, hogy tejes mértekben rendbe fogok jönni, elmúlik a fájdalmam augusztus közepére, a felkészülés kezdetére. Persze lehet, hogy utána is kell majd járnom kezelésekre.

Arra is kíváncsiak voltuk – ha már szóba hoztaHorváth Bernadett a felkészülést –, hogy az irányító hol kezdi a szezont, amire ez volt a válasz:

– Bár még a szerződés aláírása hátra van, de szóban megegyeztünk mindenben, úgyhogy a DVTK-ban folytatom.

ÉM-BCS

Reklámok
Kategória: DKSK, woman basketball team
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s